Think you know the Masters and Augusta National?

By DOUG FERGUSON, AP Golf Writer

AUGUSTA, Ga. (AP) -- How well do you know the Masters? Try this quiz:

1. Which player had the lowest final round to win the Masters?

a.) Mike Weir

b.) Gary Player

c.) Jack Nicklaus

------

2. Who is the oldest Masters champion?

a.) Jack Nicklaus

b.) Raymond Floyd

c.) Ben Hogan

------

3. Name the first foreign-born player to win the Masters

a.) Herman Keiser

b.) Gary Player

c.) Sandy Lyle

------

4. Name the only player to make a hole-in-one on No. 4 at Augusta National in the Masters.

a.) K.J. Choi

b.) Padraig Harrington

c.) Jeff Sluman

------

5. Who is the only player to win the Masters and put on the green jacket himself?

a.) Jack Nicklaus

b.) Nick Faldo

c.) Tiger Woods

------

6. Name the Masters champion who made birdie on his final four holes.

a.) Arnold Palmer

b.) Mark O'Meara

c.) Charl Schwartzel

------

7. Name the player to compete in 50 consecutive Masters.

a.) Arnold Palmer

b.) Gary Player

c.) Doug Ford

------

8. Name the last player to win the Masters in his first attempt.

a.) Charles Coody

b.) Ian Woosnam

c.) Fuzzy Zoeller

------

9. Which amateur had the 54-hole lead only to shoot 80 in the final round?

a.) Rory McIlroy

b.) Billy Joe Patton

c.) Ken Venturi

------

10. Who was the last player to win the Masters without breaking 70 in any of the four rounds?

a.) Larry Mize

b.) Zach Johnson

c.) Craig Stadler

------

11. Name the last player to win the Masters with a final round over par.

a.) Craig Stadler

b.) Trevor Immelman

c.) Jack Nicklaus

------

12. Name the only Masters champion who started the final round outside the top 10.

a.) Nick Faldo

b.) Art Wall

c.) Gene Sarazen

------

13. What previously occupied the land that was purchased to build Augusta National Golf Club?

a.) Fruitland Nurseries

b.) Girl Scouts of America headquarters

c.) Waffle House

------

14. Who has finished in second place the most times at the Masters without ever winning?

a.) Greg Norman

b.) Tom Weiskopf

c.) Johnny Miller

------

15. Who won the Masters by the most shots?

a.) Raymond Floyd

b.) Jack Nicklaus

c.) Tiger Woods

------

16. Who did Gene Sarazen defeat in a playoff in 1935 after making an albatross on the 15th hole of the final round?

a.) Craig Wood

b.) Horton Smith

c.) Greg Norman

------

17. Which writer coined the phrase "Amen Corner" for the 11th, 12th and 13th holes at Augusta National?

a.) Grantland Rice

b.) Herbert Warren Wind

c.) O.B. Keeler

------

18. Who has the lowest 72-hole score at the Masters without winning?

a.) Ernie Els

b.) David Duval

c.) Retief Goosen

------

ANSWERS

1. b

2. a

3. b

4. c

5. a

6. c

7. a

8. c

9. c

10. a

11. b

12. b

13. a

14. b

15. c

16. a

17. b

18. b

 

©2014 by STATS LLC and Associated Press.