Trivia quiz for 2014 Open Championship

HOYLAKE, England – How well do you know your Open Championship history? Try this quiz: 

1. Of the nine links courses on the current rotation, which is the course that Jack Nicklaus only played once? 
a.) Turnberry 
b.) Carnoustie 
c.) Royal Liverpool 

2. Who is the youngest Open champion? 
a.) Young Tom Morris 
b.) Willie Park Jr. 
c.) Ted Ray 

3. On what course were the first 12 championships played? 
a.) Prestwick 
b.) St. Andrews 
c.) Musselburgh 

4. The 16th hole of the first round is the only time Tiger Woods hit driver when he won at Royal Liverpool in 2006. Where did it go? 
a.) The 16th fairway 
b.) The 17th fairway 
c.) The ball was never found 

5. Who is the oldest Open champion? 
a.) Old Tom Morris 
b.) Willie Park Sr. 
c.) Roberto De Vicenzo 

6. Eight players have shot 63 in the Open. Only one of them went on to win. Name him. 
a.) Tom Watson 
b.) Nick Faldo 
c.) Greg Norman 

7. Who was the last player to win the Open in his first appearance? 
a.) Ben Curtis 
b.) Tom Watson 
c.) John Daly 

8. Who was the last amateur to win the Open? 
a.) Harold Hilton 
b.) Bobby Jones 
c.) Dai Rees 

9. Which links course in England was the first to host the Open? 
a.) Royal Liverpool 
b.) Royal Lytham & St. Annes 
c.) Royal St. George's 

10. Who is the only player to win the Open on five links courses? 
a.) Harry Vardon 
b.) Peter Thomson 
c.) Tom Watson 

11. Sergio Garcia played in the last group with Tiger Woods at Royal Liverpool in 2006 dressed all in yellow. To what was he compared? 
a.) Tweety Bird 
b.) Second banana 
c.) Both 

12. Name the first American-born player to win the Open? 
a.) Bobby Jones 
b.) Walter Hagen 
c.) George Duncan 

13. Which of the five players with the career Grand Slam never won the claret jug in Scotland? 
a.) Gary Player 
b.) Gene Sarazen 
c.) Ben Hogan 

14. Who was the last English-born player to win the claret jug in England? 
a.) Nick Faldo 
b.) Alfred Padgham 
c.) Tony Jacklin 

15. What trophy was awarded at the first Open? 
a.) claret jug 
b.) championship belt 
c.) silver sword 

16. Name the only player to win the Open twice in a playoff. 
a.) Jack Nicklaus 
b.) Bobby Jones 
c.) Harry Vardon 

17. Who holds the record for lowest 72-hole score in the Open? 
a.) Tiger Woods 
b.) Greg Norman 
c.) Seve Ballesteros 

18. Who holds the record for largest margin of victory in the Open? 
a.) Tiger Woods 
b.) Old Tom Morris 
c.) Louis Oosthuizen 

19. What feat by Seve Ballesteros in the Open will be the most difficult to repeat? 
a.) He didn't hit a single fairway in the final round and still broke par. 
b.) He saved par out of a bunker left-handed and right-handed in the same round. 
c.) He won the claret jug on a Saturday, Sunday and Monday. 

ANSWERS: 
1. c 
2. a 
3. a 
4. b 
5. a 
6. c 
7. a 
8. b 
9. c 
10. c 
11. c 
12. b 
13. b 
14. c 
15. b 
16. c 
17. b 
18. b 
19. c