NEWS

U.S. Open Trivia Quiz

By Doug Ferguson
Published on
U.S. Open Trivia Quiz

 

How well do you know the history of the U.S. Open? Try this quiz:

1. Who was the only player to shoot 63 in the final round of a U.S. Open?

a.) Mark O'Meara

b.) Raymond Floyd

c.) Johnny Miller

———

2. Who was the last player to post all four rounds under par in a U.S. Open without winning?

a.) Robert Garrigus

b.) Curtis Strange

c.) Isao Aoki

———

3. Name the first player from South America to win the U.S. Open.

a.) Robert de Vicenzo

b.) Angel Cabrera

c.) Julius Boros

———

4. Where was the first U.S. Open played?

a.) Oakmont Country Club

b.) Chicago Golf Club

c.) Newport Country Club

———

5. Only one player has won the U.S. Open twice wire-to-wire with no ties. Name him.

a.) Jack Nicklaus

b.) Tiger Woods

c.) Lee Trevino

———

6. Who was the last player to win back-to-back in the U.S. Open?

a.) Tiger Woods

b.) Ben Hogan

c.) Curtis Strange

———

7. This player holds the record for losing the largest 54-hole lead in U.S. Open. Who is he?

a.) Greg Norman

b.) Mike Brady

c.) Tom Watson

———

8. What was the highest score recorded on one hole at the U.S. Open?

a.) John Daly, an 11 on the eighth hole at Pinehurst No. 2

b.) John Daly, a 14 on the 18th hole at Pebble Beach

c.) Ray Ainsley, a 19 on the 16th hole at Cherry Hills

———

9. Which golf course has hosted the U.S. Open the most times?

a.) Winged Foot

b.) Baltusrol

c.) Oakmont

———

10. Who was the only player to complete the career Grand Slam at the U.S. Open?

a.) Ben Hogan

b.) Gene Sarazen

c.) Gary Player

———

11. Name the only player to finish under par in three straight U.S. Opens?

a.) Curtis Strange

b.) Phil Mickelson

c.) Lloyd Mangrum

———

12. Who was the only player to lose the U.S. Open three times in a playoff?

a.) Colin Montgomerie

b.) Arnold Palmer

c.) Scott Simpson

———

13. Who holds the U.S. Open record for most runner-up finishes?

a.) Sam Snead

b.) Greg Norman

c.) Phil Mickelson

———

14. In the last 100 years, only one player has won the U.S. Open at the same course twice. Name him.

a.) Bobby Jones

b.) Jack Nicklaus

c.) Hale Irwin

———

15. Who has won the most majors without ever having won the U.S. Open?

a.) Phil Mickelson

b.) Harry Vardon

c.) Sam Snead

———

16. Who was the last U.S. Open champion who came through sectional qualifying?

a.) Michael Campbell

b.) Hale Irwin

c.) Lucas Glover

———

17. Who was the oldest U.S. Open champion?

a.) Hale Irwin

b.) Raymond Floyd

c.) Julius Boros

———

18. Name the last player to win a U.S. Open with a 72-hole score over 300?

a.) Tommy Armour

b.) Bobby Jones

c.) Walter Hagen

———

ANSWERS:

1. c

2. a

3. b

4. c

5. b

6. c

7. b

8. c

9. c

10. c

11. a

12. b

13. c

14. b

15. c

16. c

17. a

18. a

 

This article was written by Doug Ferguson from the Associated Press and was legally licensed through the NewsCred publisher network.

PGA logo
PGA of America

Experts on the business and game of golf. The best coaching tips and latest golf news delivered straight to you. Sign Up to get the latest.

© Copyright PGA of America 2020.Privacy Policy Terms of Service Coach Login