Tournament Coverage

Get the Gear

Top News
18 quiz questions to test your Masters knowledge

18 quiz questions to test your Masters knowledge

AUGUSTA, Ga. (AP) — How well do you know the Masters? Try this quiz:

1. Which former British Open champion never broke par at the Masters?

a.) John Daly

b.) Bobby Jones

c.) Bill Rogers

___

2. Who won the first Masters?

a.) Gene Sarazen

b.) Byron Nelson

c.) Horton Smith

___

3. After which flower did Sergio Garcia and his wife name their daughter?

a.) Golden Bell

b.) Camellia

c.) Azalea

4. Which player has won the most green jackets?

a.) Jack Nicklaus

b.) Arnold Palmer

c.) Tiger Woods

___

5. Name the only player to complete the career Grand Slam at the Masters?

a.) Gene Sarazen

b.) Gary Player

c.) Ben Hogan

___

6. Name the first player to win the Masters in a sudden-death playoff.

a.) Fuzzy Zoeller

b.) Nick Faldo

c.) Ian Woosnam

___

7. Who was the only player to lose the Masters in a playoff twice?

a.) Chris DiMarco

b.) Ben Hogan

c.) Greg Norman

___

8. Which player recorded the highest score on the par-3 12th hole at the Masters?

a.) Tommy Nakajima

b.) Tom Weiskopf

c.) Jordan Spieth

___

9. Who was the first player to shoot 63 at the Masters?

a.) Nick Price

b.) Greg Norman

c.) Arnold Palmer

___

10. Who was the oldest Masters champion?

a.) Raymond Floyd

b.) Jack Nicklaus

c.) Angel Cabrera

11. Name the only player to finish runner-up to Jack Nicklaus and Tiger Woods in the Masters?

a.) Greg Norman

b.) Tom Kite

c.) Mark O'Meara

___

12. What did Tiger Woods shoot on the opening 9 holes the year he won the Masters by 12 shots?

a.) 30

b.) 36

c.) 40

___

13. Who has finished runner-up at the Masters the most times without ever winning?

a.) Tom Kite

b.) Johnny Miller

c.) Tom Weiskopf

___

14. Name the first left-handed Masters champion.

a.) Phil Mickelson

b.) Mike Weir

c.) Bob Charles

15. On which hole did Gene Sarazen make albatross in the "shot heard 'round the world" in 1935?

a.) No. 13

b.) No. 15

c.) No. 18

___

16. Who was the first player to birdie the last two holes to win the Masters by one shot?

a.) Craig Wood

b.) Arnold Palmer

c.) Sandy Lyle

___

17. Who shot the lowest final round to win the Masters?

a.) Jack Nicklaus

b.) Jack Burke Jr.

c.) Gary Player

___

18. Who is the only Masters champion to win in a sudden-death playoff with a bogey?

a.) Nick Faldo

b.) Mike Weir

c.) Adam Scott

___

ANSWERS

1. b

2. c

3. c

4. a

5. a

6. a

7. b

8. b

9. a

10. b

11. b

12. c

13. c

14. b

15. b

16. b

17. c

18. b

This article was written by Doug Ferguson from The Associated Press and was legally licensed through the NewsCred publisher network. Please direct all licensing questions to legal@newscred.com.

TAGS

  • TOP NEWS